Το 1968, ο Δημήτριος Καζαντζίδης με τη σύζυγο του Σουμέλα, έρχονται στην Αθήνα από την Ολυμπιάδα Ελασσόνας. Φέροντας την εργατικότητα των Ποντίων, το μεράκι για την καθαριότητα και την ανθρώπινη εξυπηρέτηση, εγκαθίστανται σε μια προσφυγική γειτονιά της Καλλιθέας όπου, παρά τις δυσκολίες, διατήρησαν με επιτυχία το Στεγνοκαθαριστήριο μέχρι τη συνταξιοδότησή τους, το 1992.

Τον Μάιο του 1982 η ατομική επιχείρηση, έχοντας δημιουργήσει πολύ καλό όνομα στο χώρο των καθαριστηρίων, μετατρέπεται σε ομόρρυθμη εταιρεία με την είσοδο του υιού τους Χρήστου Καζαντζίδη. Έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Μαθηματικό Αθηνών, ιδρύει με δύο συναδέλφους του τα Βιομηχανικά πλυντήρια – Ταπητοκαθαριστήρια με την επωνυμία “ΧΡ. Καζαντζίδης και Σια O.E” και το διακριτικό τίτλο “Μatrix“. Ταυτόχρονα, σε μια περίοδο άνθησης της ελληνικής βιοτεχνίας, με εφαρμογή της εμπειρίας της οικογένειας Καζαντζίδη, επεκτάθηκαν οι δραστηριότητες της εταιρείας σε πλύσιμο, σιδέρωμα, πετροπλύσιμο, ένζυμα, αμμοβολή, παλαίωση και άλλες ειδικές επεξεργασίες σε έτοιμα ενδύματα. Πελάτες γίνονται σύντομα γνωστές και επώνυμες εταιρείες ρούχων, με όλο και περισσότερες εξειδικευμένες απαιτήσεις, χαρίζοντας στην επιχείρηση μια μακρά και σοβαρή εμπειρία.

Από το 1997 η εταιρεία στεγάζεται σε ιδιοκτήτες εγκαταστάσεις σε ειδικό βιοτεχνικό κτίριο πέντε ορόφων συνολικής επιφάνειας 1100m2 στον Άγιο Δημήτριο, που κατασκευάστηκε ειδικά για την δραστηριότητα των πλυντηρίων, ανανεώνοντας και εκσυγχρονίζοντας τον μηχανολογικό εξοπλισμό και το εξειδικευμένο της προσωπικό. Η είσοδος της τρίτης γενιάς, Δανάης Καζαντζίδου-Φιρτινίδου, Πολιτικού Μηχανικού, ενίσχυσε την έμφαση της εταιρείας στην ασφάλεια της εργασίας, τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης με καινοτόμες διαδικασίες καθώς και τον περιορισμό των ρύπων, εφαρμόζοντας πλήρως τις κοινοτικές οδηγίες.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Ο κάθε ένας από εσάς είναι μοναδικός για εμάς, σεβόμαστε και εκτιμούμε καθημερινά την εμπιστοσύνη σας. Είστε εσείς που μας αναπτύσσετε, που μας ωθείτε καθημερινά να εκπαιδευόμαστε και να αναζητούμε τη βέλτιστη λύση ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες.
Αδυνατώντας ωστόσο να αναφερθούμε ξεχωριστά σε κάθε έναν από εσάς, επισημαίνουμε κάποιες από τις συνεργασίες μας που ξεχωρίζουν για τον όγκο και την ιδιαιτερότητα των ειδών που μας εμπιστεύονται για πλύσιμο, καθαρισμό και επεξεργασία. Κάποιες εξ αυτών επετεύχθησαν κατόπιν δημόσιων διαγωνισμών.

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Στη δύσκολη εποχή που ζούμε, η κοινωνία έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ το, μικρό ή μεγάλο, επιχειρηματικό κόσμο, όπως άλλωστε και αντιστρόφως, προκειμένου να επιτευχθεί μια βιώσιμη σχέση συνεργασίας και αμοιβαίας προόδου. Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ορίζεται ως «η αναγνώριση της ευθύνης των εταιρειών απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον και περιγράφει τις ενέργειες που αυτές πρέπει να πραγματοποιήσουν με σκοπό τη συμβολή στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών και κοινωνικών ζητημάτων».